ABC

“Kuin raikas vesi uupuneelle on hyvä uutinen kaukaisesta maasta.” (Sananl. 25:25)

2 kommenttia : “ABC”

 1. Matias Sanoo:

  Kommentoin muistin mukaan mielenkiintoisimpia merkintöjä Luterilaisena Kierkegaardin muistelijana.

  Kritisoit relativismin yhteydessä subjektiivisia uskon näkemyksiä ja sitä miten useilla vaikuttaa olevan ihan oma tulkintansa Raamatusta. Minua jäi askarruttamaan missä mielessä tällainen kunkin oma tulkinta Raamatun sanoista on huonompi kuin kunkin oma tapa soveltaa esimerkiksi Katolisen kirkon oppia käytäntöön? Onko Katolisen kirkon opetus, tai apologetiikka yleisemmin, kaikenlaista subjektiivisuutta vastaan? Vastustatko myös mielikuvitusta - toisaalla yhdistit fantasiat ja muissa maailmoissa liihoittelun masturbointiin?

  • Emil Anton Sanoo:

   Kiitos Matias kommentista! Ero oman raamatuntulkinnan ja KK:n opetusten tulkinnan välillä on siinä, että Raamattu on teksti, vaikkakin tietyllä tavalla elävä sellainen, mutta ei kuitenkaan persoona, joka voisi tarvittaessa korjata ja selventää tulkintoja. Sen sijaan KK voi aina uusissa tilanteissa ottaa kantaa asioihin ja selventää omia opetuksiaan väärinkäsitysten noustessa.

   Mielikuvitus on Jumalan lahja enkä sitä vastusta, mutta sitä kuten muitakin ihmisen fakulteetteja on käytettävä oikein eikä väärin.


Vastaa

Gravatar
WordPress.com-logo

Please log in to WordPress.com to post a comment to your blog.

Twitter-kuva

You are commenting using your Twitter account. (Kirjaudu ulos)

Facebook-kuva

You are commenting using your Facebook account. (Kirjaudu ulos)

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s