Pyhiinvaellus 2010

Tänään käytän postaukseni mainostustarkoitukseen, nimittäin sain juuri varmistuksen Ruskolta ja Nousiaisista, että heille sopii pyhiinvaellusvierailumme 7.8.2010. Kyseessä on Autuaan Hemmingin pyhiinvaelluksen korvike, Turkuun vaeltamisen sijasta vaellamme Turusta.

Pyhiinvaellus alkaa Turun p. Birgitan ja Autuaan Hemmingin kirkolta messulla klo 7.30. Sen jälkeen saamme papilta siunauksen pyhiinvaellusta varten ja suuntaamme kohti Ruskoa, jossa on yksi Suomen vanhimmista kirkoista. Rukoushetken ja lounaspiknikin jälkeen suuntaamme Nousiaisiin.

Nousiaisten ja sen kirkon katolinen historia on vaikuttava. Siitä voi lukea seurakunnan kotisivuilta täällä. Pääasia on se, että Nousiaisissa oli pyhän Henrikin ensimmäinen piispanistuin ja pyhäinjäännösten säilytyspaikka. Sieltä alkoi Finlandia Catholica.

Olemme perillä Nousiaisissa klo 18, ja rukoushetken ja pienen ajanvieton jälkeen palaamme bussilla Turkuun. (Menomatka siis kokonaan kävellen.) Ilmoittautumisia otetaan vastaan ja lisätietoja annetaan osoitteessa fineca[ät]hotmail.com, osallistuminen on ilmaista. Tervetuloa mukaan!

Explore posts in the same categories: Yleistä

Comment: